انواع چوب ؛ چوب کاربردهای زیادی دارد و قرنهاست که انسان از چوب برای ساخت لوازم و به عنوان مصالح ساختمانی و سوخت استفاده میکند. شاید بتوان گفت چوب سودمندترین ماده طبیعی برای ما در طول تاریخ بوده است. چوب در عین حال که محکم است ولی به سادگی بریده میشود و قابلیت تغییر شکل دارد و یک منبع طبیعی تجدید پذیر است.
در علم گیاه شناسی به بخش جامد و سخت زیر پوست ساقه درخت چوب میگویند. چوبها را به روشهای گوناگون دستهبندی میکنند که ما در ادامه به معرفی چند مورد از آنها خواهیم پرداخت.
انواع چوب بر اساس طبیعی و مصنوعی بودن
چوب مصنوعی
تا همین قرن اخیر چیزی به نام چوب مصنوعی وجود نداشت اما از چند دهه پیش چوبهای مصنوعی نیز روانه بازار شدهاند و تا حدودی جای چوبهای طبیعی را گرفتهاند. امروزه کمتر در دکوراسیون داخلی و ساخت خانه از چوب طبیعی استفاده میشود و معمولا از انواع چوب های مصنوعی مانند ام دی اف (MDF) یا نئوپان استفاده میشود.
نئوپان چیست؟
نئوپان از خرده چوبها و خاک اره چوبهای طبیعی ساخته میشود. خاک اره و خرده چوبها را به نوعی رزین (چسب) آغشته و تحت فشار قرار میدهند تا به ورقهای نئوپان تبدیل گردند.
به ورقی که تا اینجای کار تولید شده نئوپان خام میگویند. در ادامه ممکن است روکشهای ملامینه روی ورق نئوپان قرار داده شود که به محصول نهایی آن در اصطلاح لترون گفته میشود. لترون در واقع نام یک شرکت تولید کننده روکش چوب است.
نئوپان را میتوان سبکترین و ارزانترین نوع چوب موجود در بازار دانست که در دکوراسیون داخلی و ساخت خانه هم استفاده میشود.
ام دی اف (MDF) چیست؟
ام دی اف هم مانند نئوپان از خاک اره ساخته شده و تفاوت آن نسبت به نئوپان، تراکم بالاتر است که موجب افزایش مقاومت و وزن آن میشود. ام دی اف مانند نئوپان هم بصورت خام و هم بصورت روکشدار به بازار عرضه میشود.
ام دی اف هایگلاس که از ام دی اف خام بعلاوه روکش ملامینه هایگلاس ساخته شده گرانترین نوع ام دی اف موجود در بازار میباشد.
امروزه ام دی اف بیشترین استفاده را در صنعت دکوراسیون داخلی دارد و بیشتر محصولاتی مانند شلف دیواری، باکس دیواری، میز تلویزیون، میز جلو مبلی، کابینت آشپزخانه و … از ام دی اف ساخته میشوند.
چوب طبیعی
چوب طبیعی را همه میشناسیم و میدانیم که درختان منبع اصلی چوب طبیعی هستند. چوبهای طبیعی را میتوان به شکلهای مختلف طبقه بندی و دستهبندی کرد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود.
انواع چوب بر اساس شکل برگ درختان
یکی از دسته بندیهای رایج با توجه به شکل ظاهری برگ درختان است. برخی درختان برگهای پهن و برخی برگهای سوزنی دارند که در زیر برخی از آنها را مشاهده میکنید.
برخی درختان پهن برگ عبارتند از:
افرا، بلوط، توسکا، چنار، سپیدار، راش، زبان گنجشک (ون)، گردو، ممرز، بید، زیتون و …
برخی درختان سوزنی برگ عبارتند از:
انواع کاج، سرو، اکالیپتوس، نراد، سرخدار و …
انواع چوب از نظر سختی
چوبها از نظر سختی به دو دسته چوب نرم و چوب سخت تقسیم میشوند.
چوب نرم
این چوبها از درختان همیشه سبز که معمولا در مناطق سردسیر رشد میکنند بدست میآید.
از انواع چوبهای نرم میتوان به چوب کاج، چوب درخت زبان گنجشک، چوب راش، چوب درخت سرو، چوب نراد، چوب صنوبر و … اشاره کرد.
چوب سخت
این چوبها از درختانی با برگهای پهن که معمولا میوه میدهند و در زمستانها سبز نیستند، بدست میآید. از جمله این چوبها میتوان به چوب ساج، چوب اقاقیا، چوب بلوط، چوب افرا، چوب انبه، چوب ماهون، چوب گیلاس، چوب گردو و … اشاره کرد.
انواع چوب های مورد استفاده در دکوراسیون داخلی
چوب گردو
چوب گردو از جمله چوبهای پر کاربرد در ساخت میز و … است و رنگ آن در قسمتهایی از چوب کرم روشن و در قسمتهایی مانند رگهها قهوهای شکلاتی میباشد.
چوب افرا
چوب افرا به رنگ کرم روشن است و در تولید مبلمان و دکوراسیون داخلی از آن استفاده میکنند. میزهای کنسول و میزهای کنار تخت از جمله لوازمی هستند که معمولا از چوب افرا ساخته میشوند.
چوب گیلاس
این چوب به رنگ کرم روشن است و از آن در تزیینات و دکوراسیون داخلی، ساخت کابینت و میز استفاده میشود.
همچنین بخوانید: چگونه صندلی غذا خوری مناسب خریداری کنیم؟
چوب سرو
چوب درخت سرو به رنگ قهوهای مایل به قرمز است و علاوه بر صنعت ساختمان در تزیینات و دکوراسیون داخلی هم استفاده میشود.
چوب کاج
این چوب سفید رنگ (سفید مایل به زرد) و سبک است. چوب کاج کاربردهای زیادی در تزیینات و دکوراسیون داخلی دارد و در مناطقی از جهان به عنوان مصالح ساختمانی هم استفاده میشود.
چوب ساج
چوب ساج یکی از پر کاربردترین چوبهاست. رنگ آن زرد مایل به قهوهای است. از این چوب در تولید تختخواب، کمد و … استفاده میشود.
چوب بلوط
چوب بلوط در طبیعت به دو رنگ سفید و قرمز یافت میشود و در تولید مبلمان و دکوراسیون منزل کاربرد دارد.
چوب نراد
این چوب دارای بافت یکنواخت است و پرداخت خوبی دارد. از چوب نراد در تولید مبلمان، درب و … استفاده میشود.
چوب اقاقیا
این چوب به رنگ قرمز مایل به قهوهای سوخته است و بیشتر به عنوان روکش در تزیینات و دکوراسیون داخلی استفاده میشود.
چوب ماهون
این چوب به رنگ قرمز مایل به قهوهای است و در تولید میز و کابینت و سایر مبلمان استفاده میشود.