آشنایی با المانهای نظمدهنده و دکوراتیو اولین قدم برای داشتن دکوراسیون داخلی زیبا و شیک است. شلفها از کاربردیترین المانهای نظمدهنده و تزیینی در دکوراسیون داخلی هستند. استفاده از یک شلف دیواری زیبا علاوه بر نگهداری وسایل میتواند جلوهای منحصربهفرد به فضای منزل یا محل کار شما ببخشد. امروزه شلفها در تنوع بینظیری از رنگ، مدل و متریال عرضه میشوند. برای دستهبندی شلفها از معیارهای مختلفی مانند متریال، نحوه نصب و مدل شلف استفاده میشود. در ادامه این گفتار با ما همراه باشید تا در یک سفر کوتاه به دنیای متنوع و چشمنواز شلف ها با انواع شلف دیواری، ایستاده و آویز و کاربرد آنها در دکوراسیون داخلی آشنا شوید.
کاربرد شلفها در دکوراسیون داخلی
بدیهی است اولین توقعی که از یک قفسه یا باکس دیواری داریم نگهداری اجسام است؛ اما در حال حاضر کاربرد شلف فراتر از نگهداری کتاب و سایر اشیا است. تنوع مدل های شلف قابلیت استفاده از آنها را در طیف گستردهای از موقعیتها و اهداف گوناگون فراهم آورده است. انواع متنوع شلف به عنوان ابزار دکوراتیو برای شخصیت بخشی به دکوراسیون یک فضا مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین شلفها میتوانند در خانههای کوچک گزینه خوبی برای صرفهجویی در فضای مفید خانه باشند. بهطورکلی از انواع شلف دیواری، آویز و ایستاده میتوان در فضاهای مختلف استفاده کرد؛ اما نکته مهمی که کاربرد و جنبه دکوراتیو شلف را بهبود میبخشد، انتخاب مدل مناسب و نصب آن در جای مناسب از منزل است. برای انتخاب یک شلف مناسب باید به فضای در دسترس برای نصب، هارمونی با رنگ و سبک دکوراسیون منزل و… توجه داشته باشید.
آشنایی با انواع شلف
همانطور که اشاره شد شلفها در تنوع بسیار بالایی تولید و عرضه میشوند. تقسیمبندیهای مختلفی بر اساس نحوه نصب، مدل، نوع کاربرد و… میتوان برای این ابزارهای پرکاربرد در نظر گرفت. متداولترین دستهبندی برای شلفها بر اساس شکل ظاهری به شرح زیر است.
شلف آویز
در بین انواع شلف ، شلف های آویز بیشترین جنبهی دکوراتیو را دارند. این مدل شلف به وسیله یک طناب آویز به محل تکیهگاه که معمولاً دیوار یا سقف است نصب میشوند. این شلفها علاوه بر کاربرد در نگهداری اشیا جلوه تزیینی زیبایی ایجاد میکنند و بیشتر به عنوان عنصر دکوراتیو شناخته میشوند. از این نوع شلفها میتوان در محیط راهرو، اتاقها، فضای باز، تراس، بالکن و… مورد استفاده قرار میگیرند.
شلف ایستاده
شلف های ایستاده یکی دیگر از انواع شلف بر اساس شکل ظاهری هستند که با توجه به ساختارشان هم میتوانند به صورت خود ایستا باشند و هم با استفاده از پیچ به دیوار نصب شوند. شلفهای ایستاده بیشتر به گوشه های دیوار در بخش مختلف خانه اعم از اتاقخواب، پذیرایی و آشپزخانه نصب می شوند. این نوع شلفها در دو نوع با درب و بدون درب و با طرحها و سبکهای مختلف ساخته میشوند و به راحتی قابلحمل هستند.
شلف دیواری
به جرأت میتوان گفت شلفهای دیواری محبوبترین نوع شلفها هستند. این شلفها فضا را اشغال نمیکنندو نصب آسان و جلوه تزیینی فوقالعادهای دارند. به دلیل داشتن همین مزایا شلفهای دیواری مناسبترین گزینه برای فضاهای اداری هستند. تنوع زیاد شلفهای دیواری انتخاب یک شلف مناسب و شیک را سختتر کرده است. آشنایی با انواع شلف دیواری به شما کمک میکند تا هماهنگترین نوع شلف را با دکوراسیون فضای موردنظرتان انتخاب کنید. انواع شلف دیواری بر اساس برخی از متداولترین دستهبندیها به شرح زیر هستند.
انواع شلف دیواری بر اساس نحوه نصب
انواع شلف دیواری بر اساس نحوه نصب به سه دسته ثابت، آویز و ایستاده تقسیم می شوند
شلف ثابت
در بین انواع شلف دیواری، شلفهای ثابت از بالاترین سطح محبوبیت برخوردارند. این نوع شلفها معمولاً ظاهر چندطبقه دارند و با یک یا چندپایه ثابت به شکل عمودی روی دیوار و یا سطوح مشابه محکم میشوند. شلفهای ثابت به دلیل نمای طبقاتی قابلیت نصب در مدلهای متنوع بهصورت خطی، دورچین، عمودی و سایر اشکال هندسی را دارند. البته در بعضی از موارد نحوه طراحی شلف نصب آن در برخی از حالتهای گفتهشده را محدود میکند.
شلف داخلی
قفسههای داخلی که در داخل دیوار، کمد، محفظه و به صورت کلی در فضاهای فرورفته و گوشههای دیوار نصب میشوند، از انواع شلف دیواری داخلی هستند. این شلفها معمولاً چندطبقه هستند و نقش مهمی در جلوه دهی به گوشهها و قسمتهای نامتقارن فضای داخلی دارند. شلفهای داخلی بیشتر در اتاقخواب آشپزخانه و فضاهای اداری کاربرد دارند.
شلف معلق
شلفهای معلق به وسیله پیچها و میخها کنار هم محکم شده و روی دیوار نصب میشوند. این شلفها جلوهای فضایی و چندبعدی ایجاد میکنند و بهترین گزینه برای آپارتمانهای مدرن، سالنهای آرایش و… هستند. یکی از ویژگیهای منحصربهفرد شلف معلق، پنهان بودن پیچ و مهرههای نصب است که جنبه دکوراتیو بیشتری به این مدل شلف داده است.
گوشهای
همانطور که از نام این مدل شلف مشخص است، برای بهینهسازی گوشههای فضا از آنها استفاده میشود. با استفاده از این شلفها میتوان از تمام گوشههای فاقد کاربرد فضا استفاده کرد. شلفهای گوشهای برای اتاقهای کوچک، حمام و سرویس بهداشتی بهترین گزینه هستند.
کشویی
یکی دیگر از انواع شلف دیواری که کاربردهای فراوانی دارد، شلف کشویی است. شلفهای کشویی با استفاده از لغزندههایی که در دو طرف آنها نصبشده است، حرکت میکنند. این نوع شلفها معمولاً در کمد، میز تلویزیون ، کابینت و… نصب میشوند.
زیر پلهای
شلفهای زیر پلهای مناسب محیطهایی است که فضای زیر پلهای دارند. این نوع شلفها زیرمجموعه انواع شلف دیواری محسوب میشوند و به دیوار نصب میشوند. شلفهای زیر پلهای کاربرد بسیاری برای نگهداری وسایل از جمله کتاب، گلدان، مجسمه و… دارند.
انواع شلف دیواری از نظر متریال
شلفهای دیواری هم مانند سایر شلفها از متریالهای متنوعی تولید میشوند. در بین انواع شلف دیواری متریال چوبی پرطرفدارترین متریال است. شلفهای چوبی بسیار مقاوم و شیک هستند و قابلیت ست پذیری بالایی با انواع سبکهای دکوراسیون دارند. شلفهای فلزی که در حال حاضر کاربرد اندکی دارند بیشتر در فضای تجاری و صرفاً برای نظمبخشی به اشیا مورد استفاده قرار میگیرند. شلفهای شیشهای هم در فروشگاهها و فضاهای مرطوب بیشترین کاربرد را دارند.
سخن آخر
در این گفتار اطلاعاتی پیرامون انواع شلف و کاربرد آنها ارائه شد. شلفها عناصری پرکاربرد در دکوراسیون منزل و ادارات هستند که به منظور نگهداری اشیا و صرفهجویی در فضا مورد استفاده قرار میگیرند. شلفها جز المانهای دکوراتیو هم به حساب میآیند و در انواع سبک چیدمان جایگاه ویژهای دارند. معمولاً تمام شلفهایی که در این گفتار معرفی شدند، به نوعی قابلیت نصب به دیوار را دارند و در زیرمجموعه انواع شلف دیواری قرار میگیرند. در صورتی که قصد دارید یکی از انواع شلف دیواری را یرای منزل خود انتخاب کنید میتوانید با کارشناسان باکس ماکس در تماس باشید! (02126421897 )