دکوراسیون, طراحی داخلی

شومینه و انواع آن

تصویر شومینه

شومینه (به انگلیسی Fireplace ) به محل آتش گفته می‌شود که معمولا در درون دیوار تعبیه شده است. شومینه در اصل یک واژه فرانسوی است و نزدیکترین واژه فارسی به آن “هیمه” می‌باشد که استفاده از آن در میان مردم رایج نیست.

سابقه استفاده از شومینه در ایران و جهان به هزاران سال پیش می‌رسد. در زمان‌های قدیم از شومینه به منظور ایجاد حرارت و پخت و پز استفاده می‌کردند اما امروزه بیشتر جنبه تزیینی و دکوری پیدا کرده است. مهمترین دلیل این امر ظهور منابع انرژی و لوازم گرمایشی جدید و حرکت جوامع به سمت بهینه‌سازی مصرف انرژی باشد.

تصویر برای تاریخچه شومینه

معمولا شومینه را در نقطه کانونی خانه یعنی جایی که معمولا افراد دور هم می‌نشیندد، تعبیه می‌کنند. وجود شومینه در نشیمن یا پذیرایی باعث ایجاد فضایی صمیمی می‌شود که در فصول سرد سال بسیار دلچسب و خاطرانگیز خواهد بود.

انواع شومینه

شومینه‌‌ها را می‌توان به دو دسته کلی شومینه‌های هیزمی و غیر هیزمی تقسیم نمود. شومینه هیزمی رایج‌ترین نوع شومینه در جهان است و همچنان بطور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع از شومینه‌ها را می‌توان مدل سنتی شومینه دانست که وجودشان روح و جلوه‌ای خاص به دکوراسیون داخلی خانه می‌دهد. سوخت آن‌ها چوب و هیزم است که در قسمت آتش‌دان قرار می‌گیرد و در بالای آن دودکش قرار دارد که دود و گازهای متصاعد شده از آن خارج شود.

این شومینه‌ها اغلب در داخل دیوار تعبیه می‌شوند و بدنه آن‌ها از سنگ، آجر و آجر نسوز است. جنبه کاربردی شومینه‌های هیزمی مهمتر از جنبه دکوری آن‌هاست، اما شومینه‌های غیر هیزمی که از منابع انرژی دیگری مانند گاز، برق، اتانول (الکل) و … استفاده می‌کنند، بیشتر جنبه دکوراتیو دارند و به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین بخوانید: رازهای انتخاب کاور مبل مناسب

انواع شومینه‌های غیر هیزمی

 

شومینه گازی

شومینه گازی شباهت زیادی به شومینه هیزمی دارد. نوع تعبیه آن‌ها در دیوار و مصالح مصرفی ‌شان یکسان است و تنها تفاوت آن‌ها در نوع سوخت مصرفی‌شان است.

 

استفاده از شومینه‌های گازی بیشتر در کشورهای گاز خیز مانند کشور ما رواج یافته‌اند و در بیشتر مناطق جهان همچنان از شومینه‌های هیزمی استفاده می‌کنند. شومینه گازی راندمان حرارتی پایینتری نسبت به بخاری گازی و پکیج آب گرم کن دارد و اگر به دنبال مصرف بهینه انرژی هستید استفاده از شومینه گازی گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود.

شومینه اتانولی (الکلی):

همانطور که از نام این شومینه‌ها پیداست از اتانول (الکل میوه) به عنوان سوخت استفاده می‌کنند. اتانول کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد و چند سالی است که به عنوان یک سوخت پاک در شومینه‌های اتانولی و در برخی خودروهای جدید استفاده می‌شود.

 

شومینه‌های الکلی بیشتر استفاده دکوری  دارند و کمتر از آن‌ها به منظور تولید حرارت استفاده می‌شود اما این شومینه‌ها به دلیل فرآیند سوختی پاک و عدم نیاز به دودکش و نصب سریع بسیار محبوب هستند.

شومینه برقی:

به تازگی شومینه‌های برقی هم وارد بازار شده‌اند. این شومینه‌ها که بیشتر با سبک دکوراسیون مدرن همخوانی دارند بوسیله LED های  RGB تصویری از شعله را نمایش می‌دهند که ارتباطی با حرارت تولید شده ندارد و صرفا جنبه دکوری دارد.

همچنین شومینه‌های برقی انواع گوناگونی دارند که عبارتند از شومینه برقی شیشه‌ای، برقی پرتابل، برقی سنگی و برقی چوبی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *