متفرقه

نکاتی طلایی برای گرم نگه داشتن خانه در فصل زمستان

گرم نگه داشتن خانه

با سرد تر شدن هوا در روزهای اخیر و ورود به فصل سرما (در زمان نگارش این مقاله) تصمیم گرفتیم یک مطلب جذاب در مورد گرم نگه داشتن خانه در فصل زمستان برای شما عزیزان ارائه کنیم که شما هم بتوانید با نکاتی که در این مطلب بیان میشود، گرمای منزل خود را در حد متعادل نگهدارید.

زمستان امسال یک تفاوت اساسی نه چندان خوشایند با زمستان سال های پیش دارد و این مسئله دردسر ساز یعنی ویروس کرونا، حسابی نظم جهان را به هم ریخته و انگار حالا حالا ها هم قصد بار و بندیل بستن ندارد. خب چاره ای نیست، باید فعلا با این میهمان منحوس کنار بیاییم تا دست از سر دنیا بردارد.

هم زمان شدن فصل سرما، با اوج فراگیری ویروس کرونا، یک تهدید اساسی برای همگان به شمار می آید. این تهدید قطعا ترسی است که در حین سرما خوردگی و ویروس آنفولانزا، در دل خیلی از ما ها می افتند که نکند این علائمی که داریم، علائم کرونـا باشد! بنابراین برای فرار از این ترس هم که شده باید حداکثر تلاشمان را بکنیم که سرما نخوریم و یا آنفولانزا نگیریم!

 

 

قطعا از بهترین روش های جلوگیری از سرما خوردگی، علاوه بر گرم نگهداشتن خودتان در بیرون از منزل، گرم نگه داشتن خانه در فصل زمستان است. برای این کار باید شما دو اصل مهم را رعایت کنید:

  1. گرم کردن خانه با وسایل گرمایشی
  2. گرم نگه داشتن خانه 

گرم کردن خانه با وسایل گرمایشی

بری گرم کردن خانه از وسایل گرمایشی زیادی استفاده میشود که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند، از جمله وسایل گرمایشی که در کشور ما استفاده زیادی دارند، میتوان موارد زیر را نام برد:

  • بخاری های گازی (بیشترین استفاده در ایران)
  • شومینه برقی و یا طبیعی
  • پکیج های دیوای و زمینی
  • بخاری های برقی
  • شوفاژ با سیستم موتور خانه
  • پنل های خورشیدی 

 

 

در کشور ما، بخاری های گازی بدلیل هزینه کمتر و گرمای بیشتر، استفاده بیشتری دارند. بخاری های گازی با هزینه ای در حدود 300 هزار تا 3 میلیون تومان (در زمان نگارش این مقاله) به وفور یافت میشوند و به راحتی هم نصب و قابل استفاده هستند.این بخاری ها گرمای زیادی را تولید میکنند و البته معایبی همانند سوختگی، نشت گاز و دود حاصل از سوخت و همچنین مصرف بالای گاز را هم دارند.

در مورد شومینه های برقی در مقاله شومینه برقی بخریم یا نخریم؟ مفصل صحبت شد و در مورد شومینه های طبیعی هم در مقاله شومینه و انواع آن مطالب مفیدی بیان شد که میتوانید مطالعه کنید.

پکیج های دیواری و زمینی چند سالیست که رد پای خوبی در منازل ما باز کرده اند. خوبی این سیستم ها، بی خطر بودن آنهاست. البته مزایایی همچون عدم نیاز به موتور خانه، راحتی نگهداری، اشتغال فضای کمتر و گرم کردن خانه با گرمای آب ( عدم آلودگی) دارند که باعث شده اند که طرفداران زیادی هم پیدا کنند. البته مهم ترین عیب پکیج ها این است که گرمای خیلی زیادی را نمیتوانند تولید کنند و اینکه باید به تعداد کافی شوفاژ در منزل نصب شود.

بخاری های برقی اگر مصرف برق بهینه تری داشتند، گزینه های خوبی برای گرم کردن خانه بودند اما متاسفانه مصرف بسیار بالای برق آنها باعث شده که مصارف معدودی داشته باشند.

شوفاژ های موتور خانه ای معمولا در آپارتمان های بزرگ و ادارات و مدارس و … استفاده میشود. خوبی این سیستم ها این است که خطری ندارند و موتور خانه از قسمت مسکونی جداست و فقط آب گرم شده به منازل راه می یابد. البته هزینه های نگهداری از موتورخانه معمولا بالاست و باید دائما متخصص، از آن نگهداری کند.

پنل های خورشیدی که مشکل مصرف برق را به خوبی توانسته اند حل کنند. این پنل ها معمولا در مناطق دور افتاده که دسترسی به برق ندارند و یا اینکه در ساختمان هایی که مصرف برق بهینه تری را میخواهند، نصب میشود. بنابراین میتوانید با خیال راحت از شومینه و یا بخاری برقی استفاده کنید و دغدغه هزینه و قبض برق را نداشته باشید.

همچنین بخوانید: دکوراسیون زمستانی منزل خود را با این روش ها احیا کنید!

گرم نگه داشتن خانه با رعایت چند نکته

پس از اینکه منزل شما با یکی از روش هایی که بیان شد، به گرمای متعادل خود رسید، شما باید حتما کاری کنید که گرمای تولید شده، هدر نرود. جلوگیری از اتلاف گرمای تولید شده باعث مصرف سوخت کمتر خواهد شد؛ بنابراین علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، هزینه های شما هم کاهش پیدا خواهند کرد.

در زیر مهم ترین کارهایی که شما میتوانید بمنظور جلوگیری از اتلاف گرما و گرم نگه داشتن خانه انجام دهید بیان شده است.

درز گیری

درز ها همیشه از مهمترین دلایل اتلاف گرمای منزل بوده اند. گرما از لابه لای درب ها و پنجره ها به راحتی عبور کرده و سرما وارد خانه میشود. برای گرم نگه داشتن خانه خود و جلوگیری از اتلاف گرمای منزل، کافیست با استفاده از درزگیر، لای درز درب و پنجره ها را بپوشانید.

 

پنجره های دو جداره

هوا بهترین عایق برای گرماست. از این اصل ساده در خیلی از موارد استفاده میشود. به عنوان مثال در آبگرمکن های قدیمی، در کافشن و بلوز های کاموایی و در پنجره های دو جداره از این نکته ساده استفاده میشود. شاید خیلی ها این موضوع ساده را ندانند که پنجره های دو جداره، بجای یک لایه شیشه، از دو لایه شیشه استفاده میکنند که در بین این دو شیشه از یک گاز مخصوص استفاده میشود که حداکثر مقاومت را در برابر عبور گرما دارد.

سعی کنید اگر از توان مالی مناسبی برخوردارید، پنجره های قدیمی خود را با پنجره های دوجداره تعویض کنید. این کار کمک بسیار شایانی به جلوگیری از اتلاف گرمای منزل میشود.

 

پرده های ضخیم

اگر توانایی تعویض پنجره های عادی را با پنجره های دو جداره را ندارید، بهتر است از روش ساده تر و کم هزینه تر استفاده کنید. بهترین روش این است که پرده های ضخیم تر استفاده کنید. پرده های ضخیم تر از اتلاف گرمای موجود در منزل تا حد قابل توجهی جلوگیری میکنند.

 

دریچه کانال کولر

دریچه کانال کولر یکی از مهمترین دلایل اتلاف گرمای منزل است. بدلیل اینکه یک سر آن به پشت بام و به کولر شما متصل است و با توجه به شکل ظاهری آن، هر گونه وزش باد را به داخل منزل هدایت میکند.

همچنین بخوانید: 10 ایده جذاب برای پر نور کردن خانه های کم نور و بدون پنجره

 

پا خور گیری

منظور از پا خور، همان درز یک یا دو سانتی متری پایین درب ورودی منزل است که حسابی میتواند هوای داخل منزل شما را سرد کند! شما میتوانید یک تکه موکت و با پلاستیک نرم را با پونز و یا چسب به پایین درب متصل کنید تا هوا از آن عبور نکند. این کار تاثیر خوبی روی گرم نگه داشتن خانه شما خواهد داشت.

 

https://www.boxmax.ir/keep-the-house-warm/ ‎

هواگیری شوفاژ ها

اگر از سیستم پکیج و رادیاتور استفاده میکنید باید این موضع را بدانید که شوفاژ و سیستم لوله کشی معمولا پس از مدتی مقداری هوا میکشد و همین موضوع باعث میشود که بازدهی شوفاژ کم شود. سعی کنید هر سال با آغاز فصل سرما، شوفاژ ها را هواگیری کنید تا بازدهی آنها کم نشود.

2 دیدگاه در “نکاتی طلایی برای گرم نگه داشتن خانه در فصل زمستان

  1. حمید آقایی گفت:

    مطلب مشابهی رو توی اقتصاد ژورنال هم دیده بودم مرسی از نکات خوبتون

    1. boxmax.adm گفت:

      ممنون از توجه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *