فنگ شویی (فانگ شویی) یک اصطلاح چینی به معنی باد و آب و در واقع فلسفه دکوراسیون و چیدمان لوازم و اشیا در داخل منزل، محل کار و … است. فنگ شویی شامل دستورالعملها و قوانینی است که رعایت آنها باعث ایجاد انرژی مثبت (احساس خوب) در انسان میشود. و در حقیقت هدف نهایی فنگ شویی همین است.
در فرهنگ کشور چین پنج عنصر خاک، آب، آتش، باد و اتر از اهمیت ویژه برخوردارند و به همین ترتیب این عناصر در فنگ شویی هم مهم هستند. در چین باستان عقیده داشتند که این عناصر از تغییر و تبدیل دیگری بوجود آمده است. حالا که صحبت از عناصر پنجگانه چینی شد، بد نیست به این موضوع هم اشاره کنیم که در کشور ما ایران و کشورهایی مانند مصر و یونان نیز عقاید مشابهی وجود داشته اما تفاوتشان در این بود که در کشورهای مذکور چهار عنصر (عناصر چهارگانه) را عناصر تشکیل دهنده جهان میدانستند که عبارت بودند از آب، خاک، آتش و باد که در شاهنامه فردوسی نیز به آن اشاره شده است.
کاربردهای فنگ شویی
فنگ شویی در زمینههای گوناگونی مانند مدیریت ذهن، ازدواج، موفقیت در کار و زندگی و … توصیههایی دارد اما مهمترین کاربرد آن در دکوراسیون داخلی است.
فنگ شویی در دکوراسیون
همانطور که پیشتر گفته شد فنگ شویی برای دکوراسیون داخلی قوانین و توصیههایی دارد که مهمترین آنها پرهیز از شلوغی و بینظمی است و در مرحله بعد توصیههایی در زمینه استفاده از رنگهای مناسب و استفاده از خطوط و زوایای منحنی در دکوراسیون بهجای زوایای تیز دارد.
همچنین بخوانید:سقف کاذب را بیشتر بشناسید
- پرهیز از شلوغی و بینظمی
حتماً تا به حال متوجه شدهاید که وقتی خانه و یا دفترکارتان را مرتب میکنید حس بهتری دارید نسبت به زمانی که اطرافتان بههم ریخته و نامرتب است. دقیقاً به همین دلیل است که فنگ شویی بر مرتب بودن محیط اطراف و پرهیز از بینظمی تاکید دارد.
- استفاده از رنگهای مناسب
رنگ محیط پیرامون بر روحیات ما انسانها موثر است و از همین رو مکتب فنگ شویی نیز توصیههایی درباره استفاده از رنگها در دکوراسیون داخلی دارد.
از دیدگاه فنگ شویی استفاده از رنگ قرمز باعث خوش شانسی میشود و این مکتب به ما توصیه میکند که از رنگ قرمز در ورودی منزل استفاده کنیم و همچنین فنگ شویی رنگهای زرد و بنفش را مبارک و خوشیومن میداند و برای ایجاد حس تازگی استفاده از رنگ سبز، و برای افزایش انرژی جهت انجام کار، رنگهای روشن را توصیه میکند.
- استفاده از خطوط و زوایای منحنی
فنگ شویی مخالف استفاده از زوایا و خطوط تیز در دکوراسیون داخلی است و توصیه میکند زوایای تیز را حذف و از زوایا و خطوط منحنی و نرم استفاده کنیم. در حقیقت مکتب فنگ شویی بر این باور است که زوایای تند و تیز مانع به جریان افتادن انرژی مثبت در محیط است.
نتیجهگیری
مکتب فنگ شویی که ریشه در فرهنگ کشور چین دارد راهکارهایی را برای ایجاد انرژی مثبت در انسان ارائه میدهد. در حقیقت این مکتب به ما میگوید که با تغییر دکوراسیون و محیط اطراف، میتوانیم احساس بهتری را در خود و اطرافیانمان ایجاد کنیم.