درخشش خانه یکی از اهدافیست که همه دوست دارند به آن برسند. در صورتیکه نور کافی در منزل شما وجود نداشته باشد، دکوراسیون داخلی شما زیبایی خود را از دست خواهد داد. اگر خانه شما هم نور کافی ندارد و احساس میکنید باید کمی منزلتان را پرنور تر و درخشان تر کنید استفاده از لوستر یا چراغ آویز یکی از بهترین راه هاست. البته خیلی وقت است که لوستر های برنزی قدیمی دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرد. امروزه لوستر فانتزی مدرن بهترین راه حل برای پرنور کردن و همچنین زیبایی دکوراسیون داخلی منزل شماست.
منظور از لوستر فانتزی، لوستر هاییست که طبق اصول قدیمی طراحی نمیشوند و ایده هایی بسیار جذاب و پر مخاطب در ساخت آنها بکار گرفته شده است. این لوستر ها را میتوان به یکی از اجزای درخشان و زیبای دکوراسیون اتاق خواب و یا پذیرایی تبدیل کرد.
انواع لوستر های فانتزی در بازار وجود دارند که میتوانید خریداری کنید؛ اما در صورتی که لوستر فانتزی مناسب منزلتان را تهیه نکنید، قطعا به هدفتان نخواهی رسید.
برای خرید لوستر های فانتزی بهتر است ابتدا رنگ و طرح دکوراسیون داخلی منزلتان را در نظر بگیرید و لوستر را متناسب با آنها خریداری کنید. اینکه میخواهید کجا لوستر را نصب کنید در انتخاب طرح و رنگ لوستر فانتزی موثر خواهد بود.
همچنین بخوانید: اطلاعات بسیار کاربردی در مورد کابینت آشپزخانه MDF
نکات مهم در انتخاب لوستر فانتزی
لوستر های فانتزی بیشتر در اتاق خواب ها و آشپزخانه ها و یا در بالکن نصب میشوند. اما اگر کمی سلیقه داشته باشید، میتوانید از لوستر های فانتزی در هال و پذیرایی منزل خود هم استفاده کنید.
یکی از رایج ترین مکان های نصب لوستر در منازل ما ایرانی ها، هال و پذیرایی منزل است. بدلیل اینکه در گذشته، استفاده از لوستر های قدیمی با شیشه ای آویزان در پذیرایی منزل بسیار رایج بود، دید نسبتا خوبی نسبت به نصب لوستر های قدیمی در پذیرایی وجود ندارد. بنابراین باید سعی کنید از یک لوستر فانتزی بسیار شکیل و مناسب برای نصب در این قسمت استفاده کنید.
انتخاب رنگ لوستر فانتزی
رنگ لوستر های فانتزی پذیرایی خود را متناسب با رنگ مبلمان خود در نظر بگیرید. اگر بتوانید لوستر های فانتزی که همرنگ پارچه مبلمان پذیرایی شما باشد را پیدا کنید یک-هیچ جلو افتاده اید. مثلا اگر مبلمان شما رنگ طوسی هستند، میتوانید از لوستر های فانتزی خاکستری و یا توناژ رنگ متمایل به طوسی استفاده کنید. البته باید این را هم در نظر بگیرید که رنگ های روشن برای لوستر خیلی جذاب به نظر نمیرسند چون سقف های گچکاری شده معمولا سفید هستند و لوستر ها آنطور که باید، رخ نشان نمیدهند.
در انتخاب رنگ لوستر فانتزی، روانشناسی کاربردی رنگ ها را هیچ گاه فراموش نکنید.
انتخاب طرح لوستر فانتزی
با توجه به اینکه لوستر معمولا یکی از اجزاییست که سالها در خانه شما بدون تغییر باقی میماند، طرحی را برگزینید که پس از گذشت زمان طولانی از مد نیفتد و در واقع دمده نشود. طرح های فانتزی ساده بهترین انتخاب هستند. طرح های پیچیده و بی هویت، هرچقدر هم جذاب باشند پس از مدتی از چشم شما میفتند.
اگر مبلمان منزل شما سلطنتی و استیل است و دکوراسیون داخلی شما بر پایه کلاسیک و یا سلطنتی چیده شده پیشنهاد میکنیم از لوستر های فانتزی به هیچ عنوان استفاده نکنید. بجای آن سعی کنید از لوستر های سلطنتی فلزی با ترکیب شیشه و آینه استفاده کنید.
انتخاب لامپ درون لوستر فانتزی
شما نمیتوانید از لامپ های معمولی در لوستر فانتزی خود استفاده کنید زیرا زیبایی لوستر را کاملا از بین میرند. سعی کنید لامپی که انتخاب میکنید، پر نور باشد به طوریکه بتواند بخوبی مبلمان، میز تلویزیون ، سقف کاذب و سایر اجزای منزل شما را نوردهی کند.
همچنین بخوانید:چگونه صندلی غذا خوری مناسب خریداری کنیم؟
در انتخاب رنگ لامپ باید گفت بهترین انتخاب، ترکیب لامپ های کم مصرف سفید و زرد است.
- لوستر فانتزی تک لامپ: لامپ سفید رنگ بزرگ (طرحدار)
- لوستر فانتزی دو لامپ: دو عدد لامپ سفید رنگ متوسط (بدون طرح)
- لوستر فانتزی سه لامپ : دو عدد لامپ سفید در اطراف و یک لامپ زرد در وسط
- لوستر فانتزی چهار لامپ و بیشتر: ترکیبی از لامپ های سفید و زرد به نحوی که تعداد لامپ های سفید بیشتر باشد
این بهترین استراتژی برای انتخاب لامپ های لوستر فانتزی است که هم اجزای خانه را بیشتر نمایان میکند و هم از تاری و ضعف بینایی در شب جلوگیری مینماید.
کلید لوستر فانتزی
در پایان بهتر است از کلید های معمولی تک پل برای لوستر های فانتزی استفاده نکنید. در صورتی که قصد دارید در شرایط نوری مختلف، دکوراسیون شما در بهترین حالت ممکن بدرخشد، از کلید های ولمدار یا کلید های دیمر برای لوستر فانتزی خود استفاده کنید.
این کلید ها با گردش در جهت عقربه های ساعت، نور لوستر را بیشتر و با چرخش در خلاف جهت عقربه های ساعت، نور لوستر را به میزان چرخش کمتر میکنند. بدین صورت شما میتوانید میزان نور منزلتان را از دو حالت روشن و خاموش به بیش از 10 حالت در میزان نور دهی های مختلف تنظیم نمائید.