دکوراسیون

آشنایی با رنگ‌های مکمل در دکوراسیون منزل

تصویر برای رنگ های مکمل در دکوراسیون منزل

شناخت رنگ‌های مکمل در دکوراسیون منزل و استفاده‌ صحیح و به اندازه از آن‌ها، یکی از مهم‌ترین مسائلی است که توسط طراحان و مجریان دکوراسیون داخلی، مورد توجه قرار می‌گیرد. همچنین افراد معمولی نیز با کسب آموزه‌های لازم در خصوص انواع رنگ‌های درجه یک، درجه دو، درجه سه، رنگ‌های مکمل و کاربرد هر یک در بخش‌های مختلف خانه می‌توانند، نسبت به انتخاب رنگ در منزل خود آگاه‌تر بوده و محیطی زیبا، استاندارد و در عین‌حال مطابق با نظر و سلیقه خود را به وجود آورند.

شناخت رنگ‌های مکمل به ما کمک می‌کند تا رنگ‌های مناسب را در کنار هم قرار داده و به هنگام استفاده از آن‌ها، تعادل را رعایت نماییم. لیکن برای آگاهی از این رنگ‌ها بهتر است، تا ابتدا با چرخه‌ی رنگ آشنا شده و رنگ‌های تشکیل دهنده این چرخه را بشناسیم.

 

تصویر برای رنگ‌های مکمل در دکوراسیون منزل

استفاده از رنگ‌های مکمل در دکوراسیون منزل

 

چرخه رنگ و رنگ‌های مکمل در دکوراسیون منزل

همان طور که در شکل زیر مشاهده می‌کنید، چرخه رنگ از سه گروه رنگ تشکیل شده است. رنگ زرد، قرمز و آبی که در مرکز این دایره به چشم می‌خورند، رنگ های درجه 1 می‌باشند. رنگ‌های سبز، نارنجی و بنفش که از ترکیب رنگ های درجه یک به وجود می‌آیند، رنگ‌ها درجه 2 و رنگ‌های موجود در بیرونی ترین لایه، رنگ‌های درجه 3 به شمار می‌آیند.

هر رنگ درجه 2 که در این چرخه دیده می‌شود، با رنگی که درست در مقابل آن قرار گرفته، مکمل می‌باشد و به کار بردن آن‌ها در کنار هم، ترکیب زیبایی را به وجود می‌آورد. بنابراین “بنفش و زرد”، “سبز و قرمز” و نارنجی و آبی” به عنوان رنگ‌های مکمل شناخته می‌شوند، و به هنگام انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی منازل بهتر است که از این رنگ‌ها در کنار هم استفاده شود.

 

تصویر چرخه رنگ‌های مکمل در دکوراسیون منزل

چرخه رنگ‌های مکمل در دکوراسیون منزل

 

کاربرد رنگ‌های مکمل در دکوراسیون منزل

یکی از اصلی‌ترین مراحل اجرای دکوراسیون داخلی منازل مسکونی، تهیه و تنظیم کالرشیت یا همان انتخاب رنگ‌ها، برای بخش‌های مختلف خانه می‌باشد. در نوشتن کالرشیت معمولا تلاش می‌شود تا از رنگ‌های مکمل به صورت کاملا متعادل استفاده شود، تا ترکیبی استاندارد و زیبا در فضا به وجود آید.

استفاده از رنگ‌های مکمل در بزرگ‌ترین مقیاس همچون دیوارها، پرده‌ها و فرش‌ها، و جزئی‌ترین و کوچک‌ترین اشیا همچون سازه‌های دکوراتیو (مانند باکس‌های دیواری)، تابلو‌ها، کوسن‌ها و غیره نیز رعایت می‌شود، و بدین ترتیب جلوه بصری زیبایی، در محیط مورد نظر، به وجود می‌آید.

همچنین بخوانید: میز کنار تخت، یک اکسسوری شگفت انگیز!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *